PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
- Ciasto:
- 300 g mąki pszennej
- 2 dag drożdży
- 1 jajko, 1 żółtko
- 1 łyżeczka cukru
- 130 g ciepłego mleka
- 3 łyżki oleju
- Farsz:
- 500 g pieczarek
- 300 g filetu z kurczaka
- 2 cebule
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Farsz:
Pieczarki obrać i włożyć do naczynia podzielone na dwie części po 250 g, zmiksować obr.poz.3, czas 5 sek. Tak samo postepujemy z cebulą. Pieczarki i cebulę przełożyć na patelnię, wlać olej i dusić. Nastepnie do naczynia włozyć kawałki pokrojonego mięsa drobiowego, zmiksować obr.poz.4, czas 15 sek. Przełozyć na patelnię do pieczarek i dusić, przyprawić i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać.
Ciasto:
Do naczynia włozyc wszystki składniki, wyrobić obr.poz. Interwał, czas 1 minuta.
Ciasto wyłozyć na wysypana maką stolnicę i rozwałkować. Rozwałkowany placek w kształcie prostokątno-owalnym posypać mąką i rozprowadzić na całej powierzchni farsz, zwinąć roladkę i pokroić nożem na kawałki, wychodzi 16-18 sztuk, przełożyć na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i przypryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół godziny, następnie posmarować rozmąconym białkiem, które nam zostało. Każdy pasztecik przycisnąć na środku tępą stroną noża, nadając mu lekko spłaszczony kształt.
Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.
Podawać z czerwonym barszczem.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPaszteciki przepyszne mega chrupiące. Ja robiłam...
Paszteciki przepyszne mega chrupiące. Ja robiłam z szynką ugorowaną w rosole i pieczarkami,
są wyśmienite. Dziękuję za przepis.
Dla nas one są po prostu obłędne i już...
Dla nas one są po prostu obłędne i już robiłam z samą kapustą, mięsem, kapustą z grzybami jak również z pieczarkami i każde są mega pyszne
Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi,...
Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi, polecam wszyskim, są bardzo kruche, ja dodałam troszkę mąki z quinoa
Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam
Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam farsz bo zrobiłam tylko z pieczarek.Znikneły bardzo szybko.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Brakuje informacji, na jaką
Brakuje informacji, na jaką grubość rozwałkować ciasto. Mimo, że odsączyłam farsz tak, aby nie był zbyt wilgotny, to ciasto i tak prawie nie wyrosło. Być może za bardzo rozwałkowałam wcześniej (ok pół cm). Paszteciki mogą być, ale w środku nie są świetnie wypieczone.
Super przepis, paszteciki
Super przepis, paszteciki przeeeeeeepyszne!
Witam Magi. Czy mogłabyś mi
Witam Magi. Czy mogłabyś mi powiedzieć czy 190 stopni to mowa o piekarniku z termoobiegiem czy normalny ??? Proszę o szybką odp.
Jadlam raz takie paszteciki i
Jadlam raz takie paszteciki i szukalam przepisu,,,,super, ze znalazlam
Maz ma urodziny, w weekend beda dzieci, napewno polubia je tez bo to ich kierunek smakowy. Zrobimy z corka wiecej to zabiora ze soba,,,
Zrobiłam wczoraj paszteciki.
Zrobiłam wczoraj paszteciki. Są bardzo dobre, nawet na drugi dzień. Zmieniłam trochę farsz ( kapusta z grzybami i warzywami ), ale ciasto rewelacyjne
Takiego przepisu
Takiego przepisu szukałam>Super Pozdrawiam
Właśnie upieczone i nie
Właśnie upieczone i nie zdążyły nawet dobrze wystygnąć, są świetne. Polecam.
Dziękuje bardzo ciesze się
Dziękuje bardzo ciesze się że paszteciki ciesza się dużym zainteresowaniem. Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziękuję za przepis ! Już go
Dziękuję za przepis ! Już go dodałam do kolekcji a zrobię w sobotę. Proste i szybkie, takie lubię
Marzenko robie je kolejny raz
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="" height="19" width="19"> Marzenko robie je kolejny raz i tak samo szybko znikają ! Mam nadzieje,że zdąże coś zamrozić " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="" height="19" width="19"> " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="" height="19" width="19">
Kasiu bardzo się cieszę, że
Kasiu bardzo się cieszę, że paszteciki smakowały my także pochłaniamy ich bardzo dużą ilość hihihihi a potem idziemy na spacer, bo nie można wysiedzieć ale są tego warte
Smoczku super, ze wypróbowałaś i smakowały cieszę się, że moje paszteciki mogą sprawić troszku radości i zadowolenia ze smaku
Dziękuję Dziewczyny za komentarze i pozdrawiam cieplutko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi, rzeczywiście pycha!
Magi,
rzeczywiście pycha! Częśc zamroziłam, ,ale zdecydowanie większa część została wczoraj zjedzona.Dziękuję!!
Witaj Magi pychota - ja
Witaj Magi
pychota - ja chyba w te święta nie będę mogła odejśc od stołu A co tam, najwyżej mąż mnie poturla
buziaki
Kasia
Super Ilonko ja zawsze robię
Super Ilonko ja zawsze robię większą ilość bo znikają bardzo szybko, wręcz muszę je chować ale cieszę się bardzo, ze smakują pozdrawiam cieplutko i dziękuję za komentarz
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
paszteciki zagościły już w
[[wysiwyg_imageupload:278:]]paszteciki zagościły już w moim domu , ukradkiem je podbierali bo chciałam je zamrozić na święta ale trudno upieke jeszcze raz jeszcze raz dziękuje za przepis !
Witaj Smoczek cieszę się, że
Witaj Smoczek cieszę się, że mogłam pomóc paszteciki są pyszne napewno będą smakowały pozdrawiam cieplutko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Szukałam przepisu na dobre
Szukałam przepisu na dobre paszteciki do barszczu - te wygladają na bardzo dobre! Już nie szukam,
Pozdrawiam
Dziękuję Dziewczyny za
Dziękuję Dziewczyny za miłe komentarze bierzcie stolnicę i wałek i z TM do pracy, paszteciki są obłednie pyszne można je również zamrozić i odgrzać kiedy będziemy chcieli wystarczy je włożyć na chwilkę do piekarnika i gotowe, ja je robię już od 5 lat na świeta i wszyscy się nimi zajadają a ile kartek z przepisem poszło w świat
Vercia zrób dla córci napewno będą jej smakować, nie są pracochłonne, farsz można zrobić dzień wczesniej
Haniu polecam zobaczysz jak spróbujesz, nie będziesz miała dosyć
Ilonko wypróbuj koniecznie, napewno będą hitem na świątecznym stole
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
dziękuje za przepis napewno
dziękuje za przepis napewno wypróbuje !
Magi dzięki za przepis
Magi dzięki za przepis uwielbiam paszteciki pod każdą postacią
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pycha :p :p I jedne , i
Pycha I jedne , i drugie Nie da rady, kocham ciasto drozdzowe Na slodko, na slono.... Jakie popadnie Ja przedtem czesto robilam z karczochami i tunczykiem, teraz wiecej wege, bo moja còrka nie je ryb i miesa juz od roku Pycha pycha pycha Pòzno juz, a tu takie przepisy Pasztety, paszteciki....
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Grazynko ja dzisiaj robilam z
Grazynko ja dzisiaj robilam z pieczarkami i kapustą i właśnie drugie z mięskiem wyszły pyszne polecam ja zaszalałam i zrobiłam w sumie ponad 100 sztuk dla całej mojej kochanej rodzinki na święta
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi dzięki za przepis
Magi dzięki za przepis z mięskiem nie robiłam ale robilam z kapustą i pieczarkami i wyszły mi takie same jak na zdjęciu