










Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 20/09/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 600 g dyni, obranej, pokrojonej na kawałki
- 20 g imbiru, świeżego pokrojonego
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 300 g wody
- 165 g mleczka kokosowego, mała puszka
- ok. 70 gsoku wyciśniętego z pomarańczy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć dynię, imbir i przyprawy rozdrobnić 5 s/obr 5.
2. Dodać wodę gotować 12 min/100 stopni C/obr. 1.
3. Dodać mleczko kokosowe, sok z pomarańczy miksować 30 s/obr zwiększając od 1 do 8.
Ewentualnie doprawić do smaku solą, curry.
WSKAZÓWKA:
Podawać z prażonymi płatkimi migdałowymi.
Można również zrobić tą zupę z cebulą i czosnkiem. Wówczas w punkcie pierwszym rozdrabniamy je 3s/obr 5 i dusimy 2 min/Varoma/obr.1
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszna zupa. Dodałam 200 g wody więcej i sok z całej pomarańczy (ok. 130 ml) i około 50 g marchewki.
Następnym razem będzie wersja z cebulą i czosnkiem.
Dziękuję za przepyszny pomysł na nowy smak zupy.
bardzo dobra zupa, kolejna dyniowa ktora gotuje
dodalam na poczatku czosnek i mala cebule i dusilam na oleju kokosowym, lyzeczke bulionu warzywnego i troszeczke curry na koncu
polecam
Uwielbiam dynię. Zupa super. Dzięki.
Zjadłam kilka godzin temu, i dalej się ślinię...
)))))Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm....Do powtórzenia...Pycha....Polecam!!!!!
pyszna, zajada sie nawej 9-cio miesieczny bobas
spróbowana, dodałam tylko 5dkg imbiru bo tyle miałam i uważam że wystarczyło, bardzo ciekawy smak, do tego ugotwałam jeszcze ryż
Bardzo dobra zupa. Podoba mi się, że jest mało składników, a zupa jest przepyszna. Polecam ten przepis
Dla mnie rewelacja! Zrobiłem z marchewką, czosnkiem i cebulą. Dziękuję.
Do tej zupy można dodać również 2 marchewki, cebulę (w punkcie 1) i zamiast przyprawy uniwersalnej (w punkcie 2) dodać dużą łyżeczkę koncentratu bulionu warzywnego, wtedy ma jeszcze bardziej wyrazisty smak.
Mój synek je tą zupę ( ma 3,5 latka). Ma leciutko ostrawy smak. Proszę poprostu dodać troszkę mniej imbiru.