3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Blok Czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Blok Czekoladowy

  • 250 g margaryny
  • 450 g mleka w proszku
  • 200 g herbatników
  • 120 g wody
  • 200 g cukru
  • 5 czubate łyżeczki kakao w proszku
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Blok Czekoladowy
  1. 1.Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kakao i cukier oraz margarynę. Rozpuścić składniki 2,5 minuty 37 stopni obroty 1. Sprawdzić czy margaryna się rozpuściła, jeśli nie to czynność powtórzyć.

    2.Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 minutę obroty 5.

    3.Dodać herbatniki i wymieszać 2 minuty obroty 5 ,pomagając kopystką ponieważ masa musi być gęsta.

    4.Wyłożyć do małej prostokątnej blaszki lub do szklanego naczynia o podobnych wymiarach. Na 2 godziny wsadzić blok czekoladowy do lodówki. Kroić tak jak chleb

                                                 SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • do mieszania na końcu masy z herbatnikami...

    Zgłoszony przez MAŁA BEZA na stycznia 24, 2018 at 20:43.

    do mieszania na końcu masy z herbatnikami prponuję używać kopystki .Pomaga bardzo.
    Smak dzieciństwa blok czekoladowy i prosty w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!

    Zgłoszony przez Iwa.iwka. na grudnia 24, 2017 at 09:04.

    RewelacjaSmile Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak dzieciństwaPolecam

    Zgłoszony przez ola12315 na grudnia 1, 2017 at 21:49.

    Smak dzieciństwatmrc_emoticons.)Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy...

    Zgłoszony przez AsiekB na sierpnia 3, 2017 at 14:27.

    Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy pierwszym kroku rozpuszczałam 4 min temp 40 stopni i zamiast wody dodałam zwykłe mleko. Nie czuć chyba tak mocno tego mleka w proszku. A mleka w proszku dałam o 50 g mniej. Polecam użyć kakao Wawela.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to...

    Zgłoszony przez Kinia K na lipca 29, 2017 at 17:37.

    Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to masakra! Już lepiej rozrobić sobie mleko w proszku z wodą. W smaku to samo a zachodu dużo mniej. Może to mleko kokosowe pomoże.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w...

    Zgłoszony przez Kinia K na lipca 29, 2017 at 15:17.

    Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w smaku, bo jak próbowałam, to miałam takie samo wrażenie jak Pani wcześniej, że bardzo czuc mleko w proszku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis smakuje jak w dziecistwie

    Zgłoszony przez Mako_82 na lipca 5, 2017 at 13:56.

    super przepis smakuje jak w dzieciństwie. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to...

    Zgłoszony przez Samuel Paprocki na kwietnia 10, 2017 at 21:17.

    kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to wyjdzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast...

    Zgłoszony przez kaskaln13 na marca 12, 2017 at 11:42.

    zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast margaryny użyłam masła; nie dodałam w ogóle bakalii/herbatników i wyszła czekolada

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze...

    Zgłoszony przez paktoMonika na stycznia 30, 2017 at 23:47.

    wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze dalam mniej mleka w proszku jak w przepisie to i tak bylo go bardzo czuc. nie wiem czy to wina mleka czy przepisu. nastepnym razem sprobuje zamienic mleko w proszku na kokosowe mleko w proszku lub sojowe. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubie takie deserki

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 4, 2016 at 18:35.

    Lubie takie deserki Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka 

    Zgłoszony przez Iwonka79 na czerwca 17, 2016 at 19:46.

    Pychotka 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis. Blok

    Zgłoszony przez kamilaMarciniak na maja 25, 2016 at 13:35.

    Bardzo fajny przepis. Blok wyszedł rewelacyjny. Nie za twardy ani nie za miękki.

    Wspaniały do kawki tmrc_emoticons.)

    Trzeba kroić małe kawałki (takie batoniki) bo dość słodkie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze