Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
Filet z dorsza pod pomidorowo-orzechową kruszonką
- 500 g solony dorsz, najlepiej wybierz ten świeży bez soli
- 30 g suszone pomidory
- 10 g orzechy włoskie, łuskane
- 16 g ser parmezan
- 15 g orzechy laskowe
- 1 g oregano, suszone
- 20 g RUKOLA
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż parmezan, rozdrobnij 5s/obr.8.
- Dodaj orzechy włoskie i laksowe, rozdrobnij 4s/obr.8.
- Następnie dodaj suszone pomidory, oregano i rozdrobnij 4s/obr.8.
- Dorsza natrzyj kruszonką, umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku 20 min/ w 180 stopniach.
- Gotowego dorsza ułóż na rukoli.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz