3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb dyniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

1 bochenek

  • 450 g mąki
  • 1 łyżeczki cukru
  • 100 g mleka
  • 25 g drożdży świeżych
  • 0,1 litra puree z dyni
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    55min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drożdże, mleko, cukier i jedną łyżkę mąki te składniki umieszczamy w naczyniu Thermomix i mieszamy czas 3 min/temp. 37 stopni/obr.3. Czekamy 15 minut do wyrośnięcia zaczynu a następnie umieszczamy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto – czas 3 min/poz. Thermomix/Interwał.

    Pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia a następnie ponownie wyrabiamy ciasto – czas 1 min/poz. Thermomix/Interwał. W tym czasie musimy sprawdzić czy ciasto jest dobrej konsystencji i łatwo będzie odchodziło od ręki – jeżeli nie dosypujemy trochę mąki.

    Następnie wyciągamy ciasto i umieszczamy bo w brytfance. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i w takiej temperaturze pieczemy 10 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • do ciasta koniecznie trzeba dodać około 100 g...

    Zgłoszony przez robakowlife.blogspot.com na listopada 12, 2016 at 00:31.

    do ciasta koniecznie trzeba dodać około 100 g kefiru lub mleka bo wychodzi bardzo suche i niespecjalnie sie łączy. po tym zabiegu jest ok

    www.smakolykidominiki.pl  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smacznego a teraz moje drugie

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na listopada 16, 2012 at 23:39.

    Smacznego a teraz moje drugie odkrycie i można go piec przez cały rok - chleb orkiszowy  http://www.thermoprzepisy.pl/chlebybulki/chleb-orkiszowy/

    www.thermoprzepisy.pl


    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu chleb wyszet

    Zgłoszony przez Anka-Hanka na listopada 16, 2012 at 19:08.

    Małgosiu chleb wyszet wyśmienity. Rzeczywiście puree z dyni zimowej było trchę za suche i dodałam ok 1 miarkę MT letniej wody ale efekt końcowy jest wspaniały , sama zobacz[[wysiwyg_imageupload:130:]]

    Ania ze Szczecina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze