Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Strogonow
- 2 łyżki Papryki słodkiej
- 1/4 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczki majeranku suszonego
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki koncetratu bulionu wołowego
- 1 łyżeczek pieprzu czarnego
- 2-3 liście laurowe
- 2-3 ziarenka ziela angielskiego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 500 g wody
- 500 g mięsa wołowego gulaszowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 160 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
- 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cebuli pokrojonej na połówki
- 100 g kiszonych ogórków pokrojonych
- 180 g papryki czerwonej pokrojonrj
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4s/obr 5, składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać oliwy z oliwek,paprykę słodką,paprykę ostrą,majeranek, poddusic 5 min/veroma/obr 1.
- Dodać piczarki, poddusić 5 min/veroma/obr 1.
- Dodać mięso i koncentrat pomidorowy, dusić 10 min/120/obr 1.
- Dodać pomidory, wodę, sól, pieprz,koncentrat bulionu mięsnego, liść laurowyi ziele angielskie, gotować 40 min/100/obr"Mieszanie" .
- Dodać ziemniaki, gotować 10 min/100/obr1.
- Dodać paprykę czerwoną, gotować 8min/100/1.
- Dodać ogórki kiszone, podgrzać 1 min/90/obr 1.
- Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłem prawie według przepisu, trochę więcej...
Zrobiłem prawie według przepisu, trochę więcej ziemniaka i ogórka ale ogólnie wyszedł wspaniale. Porcji według mnie 6, ale to indywidualne sprawa. Polecam
great recipe geometry dash online
great recipe geometry dash online
Wyszedł pyszny! Pozdrawiam
Wyszedł pyszny! Pozdrawiam
Bardzo dobry!😊
Bardzo dobry!😊
super przepis, co prawda zrobiłam bez...
super przepis, co prawda zrobiłam bez ziemniaków, ale rewelacyjny smak!
Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak...
Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak wspaniały
Wyszo super niczego nie zmieniaam misko miciutkie...
Wyszło super!!! niczego nie zmieniałam, mięsko mięciutkie
Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej...
Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej (nie wiem, jak z polędwicą wołową by było) jest za krótki, bo mięso po półtorej godziny obróbki jest gumowate.