Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZPARAGAMI I PARMEZANEM
- 500 g ziemniaków, obranych pokrojonych na kawałki
- 300 g szparagów, zielonych, bez twardych końcówek
- 1000 g wody
- 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 1/2 pęczku koperku
- 80 g mąki pszennej
- 80 g cebuli, obranej przekrojonej na cztery
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- olej, do smażenia
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wlewamy wodę , na dolną część VAROMY wkładamy szpargi pokrojone w 2cm kawałki 14-16min./VAROMA/obr.1 po ugotowaniu szparagi hartujemy w zimnej wodzie i odstawiamy na bok.
2. Do czystego i suchego naczynia wkładamy parmezan i koperek 10s./obr.10
3. Dodajemy resztę składników
(bez szparagów)15-20s./obr.5
4. Dodajemy odsączone szparagi 10s./obr.3"Obroty wsteczne"
5. Placki smażymy na oleju.
6.Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
PLACKI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Szparagi gotujemy na VAROMIE 14-16min w zależności od grubości szparagów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre placki
Bardzo dobre placki