Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)
- 50 g gorzkiej czekolady na ksylitolu lub stewi
- 500 g mleka kokosowego (z kartonu, bez konserwantów)
- 1 jajko
- 20 g ksylitolu (cukru brzozowego)
- 20 g maki ziemniaczanej (lub skrobi z tapioki)
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, założyć miarkę, rozdrobnić 10s/obr.8
2. Załóżyć motylek, dodać pozostałe składniki, założyć miarkę, gotować 6 min 30 s/ temp.100 st./ obr. 2,5
3. Napełnić miseczki
4. Budyń jeść ciepły, lub po ostudzedniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wersja mniej kalorii - 300 g mleka + 200 g wody. Dalsze kroki jak w przepisie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz